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1—Short title 
These regulations may be cited as the Fees Regulation (Incidental SAAS Services) 
Regulations 2009. 

2—Commencement 
These regulations will come into operation in accordance with section 5 of the Fees 
Regulation Act 1927. 

3—Interpretation 
In these regulations— 

ambulance has the same meaning as in the Health Care Act 2008; 

prescribed card means— 

 (a) a Pensioner Concession Card issued by the Commonwealth Government; or 

 (b) a TPI Gold Repatriation Health Card issued by the Commonwealth 
Government; or 

 (c) a War Widows Gold Repatriation Health Card issued by the Commonwealth 
Government; or 

 (d) a Gold Repatriation Health Card (EDA) issued by the Commonwealth 
Government; or 

 (e) a current Health Care Card (including a Low Income Health Care Card) 
issued by the Commonwealth Government; 

SAAS means SA Ambulance Service Inc. 

4—Fee for provision of incidental SAAS services 
 (1) The following fee is payable to SAAS for the provision of incidental SAAS services: 

 (a) if the person receiving the services is the holder of a valid prescribed card—
$86; or 

 (b) in any other case—$172. 
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 (2) The fee is payable by the person receiving the services whether or not the person 
requested or consented to the services. 

 (3) For the purposes of this regulation, incidental SAAS services are provided if— 

 (a) a member of the staff of SAAS— 

 (i) attends at a place in response to a request for medical assistance 
(whether made by 000 emergency telephone call or other means) for 
a person who may have an injury or illness requiring immediate 
medical attention in order to maintain life or to alleviate suffering; 
and 

 (ii) assesses or treats the person; but 

 (b) the person is not transported by ambulance. 
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